Omega-3 olie (Nyhed)

Theta Pure fra Lifewave (Omega-3 Olie).

Theta Pure er Lifewaves nye produkt Omega-3 olie. Som navnet lyder (Theta Pure), så er der her tale om et produkt i sin reneste form. Theta Pure indeholder ingen kemikalier eller anden form for forurenende stoffer. Theta Pure indeholder økologisk olivenolie. De fleste læger anbefaler et omega-3 produkt som det første og vigtigste kosttilskud.

Som noget helt nyt er Lifewaves Omega-3 olie (Theta Pure) lavet af ALGER og ikke fisk. Fordelen ved at benytte alger er, at alger indeholder en højere koncentration af DHA (Docosahexaenoic) og EPA (Eicosapentaenoic) som er meget vigtig for mange funktioner i kroppen. Alger indeholder desuden ikke kviksølv og plastik og anden forurening som mange fisk gør, og det betyder at også veganere kan indtage olien.

Theta Pure er organisk og kan derfor indtages af alle mennesker. Theta Pure kan med fordel indtages af gravide, spædbørn, børn, voksne og ældre mennesker. For mennesker over 40 år er omega-3 meget vigtigt. Theta Pure har en behagelig rund smag af olivenolie og citron.

Hvad gør omega-3 ved kroppen?

Omega-3 har mange vigtige funktioner i kroppen. Omega-3 er med til at:

  • Opretholde kredsløbet (hjerte).
  • Vedligeholde hjernefunktioner.
  • Vedligeholde synet.
  • Vedligeholde blodtrykket
  • Vedligeholde kolesterol niveau.
  • Vigtig for nervesystemet.
  • Omega-3 virker inflammationshæmmende.
  • Depression og flere neurologiske sygdomme kan skyldes inflammationer i hjernen.
  • EPA reducerer kramper og menstruationssmerter.
  • DHA har særlig betydning for hjernen, humøret, IQ og kredsløbet.

 

Cellemembranens fedtsyrer er afgørende for vores sundhed.

Vores krop består af over 100 millioner celler. Alle disse celler er omgivet af en membran, og den indeholder forskellige fedtstoffer og proteiner, som har til formål at beskytte cellen, modtage signaler samt transportere stoffer ind og ud af cellen.

Fedtstofferne består først og fremmeste af fosfolipider og kolesterol. Fosfolipiderne har tilknyttet forskellige omega-6 fedtsyrer og omega-3 fedtsyrer. Og her er diverse fedtsyrer så med til at iværksætte eller hæmme et hav af funktioner – alt efter hvilken celletype fedtsyrerne indgår i.

Cellerne i hjernen og øjets nethinde samt sædceller har den største mængde DHA tilknyttet deres fosfolipider, og dermed har disse celler det største behov for denne fedtsyre.

Da DHA er en meget langkædet fedtsyre i forhold til ALA og EPA, fylder DHA mere i cellemembranen, som derved gøres mere smidig og fleksibel. Ja smidigheden og fleksibiliteten i cellemembranen er uhyre vigtig for cellens arbejdsevne. En ledende teori omkring cellemembranens funktion hedder da også ”flydende mosaik teori”, og den afspejler, hvor levende og vigtig cellemembranen er for cellens funktioner og sundhed.

Så jo mere fleksibel cellemembranen er, jo hurtigere kan proteinerne bevæge sig og arbejde i cellemembranen. Det er derfor, at forskere som Bruce Lipton sammenligner cellemembranen med cellens hjerne, da det er proteiner og andre signaler fra cellemembranen, der aktiverer og bremser diverse gener og gøremål inde i cellen.

Men hvis der er for få flerumættede fedtsyrer som EPA og især DHA, bliver cellemembranen stiv og dårligt fungerende. Dette ses også ved et stort antal sygdomme i hjernen og øjet. Og muligvis også ved dårlig sædkvalitet.

KræftKILDE: Health and Science

Det antages, at DHA, sammen med det udskældte LDL kolesterol, gør cellemembranen mere stærk og modstandsdygtig, hvilket også gælder cellens evne til at fungere normalt og til at forebygge udviklingen af celleforandringer og kræft.

EPA virker desuden kræftforebyggende ved at hæmme inflammationer, som er involveret i flere kræfttyper.
I laboratorie- og dyreforsøg har EPA/DHA vist at kunne forhindre progression af kræftceller i bryst og prostata.

Kilde: Health and Science

Læs mere på vores hjemmeside om Omega-3 olie fra Lifewave